10.8.2011

13.7.2011 Potilas Thyra

Aamulla kun nousimme ylös huomasimme, että Thyra oli todella hiljainen ja vaisu eikä pystynyt kävelemään. Johan kantoi Thyran ulos jotta Thyra pääsi tekemään tarpeensa ja sen jälkeen lähdimmekin vauhdilla eläinlääkäriin.

Eläinlääkäri tutki Thyran perusteellisesti ja Thyran takatassujen nivelet olivat todella arat/ kipeät ja kuumettakin oli jonkikn verran joten eläinlääkäri otti verikokeet Thyrasta. Heti verikokeiden tulosten valmistuttua eläinlääkäri halusi ultrata Thyran ja diagnoosi olikin sillä selvä: märkivä kohtutulehdus jonka ainoana hoitokeinona oli kohdun poisto. Thyra kiidätettiinkin aika vauhdilla leikkaussaliin ja myöhemmin illalla saimme hakea väsyneen pienen potilaan kotiin.

Thyra parani todella nopeasti ja hyvin leikkauksesta, pari päivää leikkauksen jälkeen saimmekin jo tehdä kaikkemme, että rouva pysyisi rauhallisena eikä harrastaisi mitään extreme-lajeja pihalla :)

Märkäkohtuun sairastuu yleensä keski-ikäinen tai vanha koira, yleensä noin 1-2 kk juoksu-ajasta ja märkäkohdun yleisimmät oireet ovat lisääntynyt juominen, märkivän eritteen valuminen takapäästää (ei aina), hiljaisuus, apaattisuus,  oksentelu, vatsan aristaminen ja kuume. Edellä mainituista oireista ei monikaan sovi Thyraan, Thyralla oli juoksu meneillään, juominen oli samanlaista kuin aina ennenkin ja kuten perheemme muilla koirilla, Thyra ei ollut ollut hiljainen tai apaattinen eikä ollut oksennellut, Thyra ei mainittavasti aristanut vatsanseutuaan eläinlääkärin tutkimuksessa ja kuumetta en kerennyt mittaamaan ennen kuin lähdimme eläinlääkärille. Mitä tästä opimmekaan...joskus kannattaa kuunella sitä sisäistä ääntään ja heti lähteä eläinlääkärille eikä jäädä "seurailemaan tilannetta", en halua edes ajatella miten kaikki olisi päättynyt jos olisimme jääneet kotiin "seurailemaan tialnnetta" :(