1.2.2010

30.1.2010 Champion of Champions 2009

Koiramme-lehden ylläpitämissä Vuoden näyttelykoirakilpailuissa kilpaillaan kolmessa eri sarjassa: Vuoden Näyttelykoira, Vuoden Veteraani ja Vuoden Kasvattaja.


Kilpailuissa otetaan huomioon Suomessa pidettyjen kansainvälisten ja kansallisten näyttelyiden RYP- ja BIS-sijoitukset. Lisäksi huomioidaan rotujärjestön/rotua harrastavan yhdistyksen pääerikoisnäyttelyn ROP- ja VSP-tulokset. Kunkin kilpailijan osalta lasketaan mukaan korkeintaan kahdeksan parasta tulosta.

Saimme marraskuussa kutsun osallistua Champions of Champions kutsukilpailuun Tharan kanssa. En ollut koskaan uneksinutkaan, että saisimme kutsun sinne vaikka Tharalla olikin menestyksekäs näyttelyvuosi vuonna 2009. Tämä oli mahtava ” palkinto” meille kaikista sadoista ja jälleen sadoista ajetuista kilometreistä, Tharan kylpyjä seuranneista kylmistä suihkuista, huonosti nukutuista öistä yms. Thara oli myös ensimmäinen barbet joka sai kunnian osallistua gaalaan.

Champion of Champions & Veteran of Veterans -gaalatilaisuus järjestettiin 30.1.2010 Fur Centerissä, Vantaalla. Tharan kannustusjoukkoihin kuului tietysti Johanin ”the Kennelpojan” lisäksi minun vanhempani sekä kasvattimme Riian (Hapiberg’s Anni-Frid) isäntä ja emäntä.

Champion of the Champions:in gaalassa valitsivat Matti Luoso, Nina Karlsdotter (Ruotsi) ja Laurent Pichard (Sveitsi).

Tuomarit esiarvostelevat koirat ennen varsinaista kilpailua. Kilpailut käydään parikilpailuna ja parista parempi koira jatkaa kilpailua kunnes jäljellä on vain yksi pari, josta valitaan voittaja. Thara sai parikseen lyhytkarvaisen kääpiömäyräkoiran ja ”pariskunta” herätti yleistä hilpeyttä ja olihan barbet ja kääpiömäyräkoira aika hauskan näköiset ollessaan yhdessä kehässä.

Champions-kilpailussa kaikki kolme tuomaria suorittavat arvostelun yhdessä, mutta tuomarit eivät keskustele keskenään, vaan tekevät päätöksensä itsenäisesti. Tuomarit näyttävät yhtä aikaa värikoodilla voittajakoiran ja se koira, joka saa kaksi tai kolme ääntä jatkaa kilpailua.

Laurent Pichard äänesti Tharaa jatkoon mutta valitettavasti Matti Luoso ja Nina Karlsdotter äänestivät kääpiömäyräkoiran jatkoon. Kaikki osallistujat saivat ruusukkeet sekä Royal Canin:in lahjoittaman palkinnon. Kaiken kaikkiaan ilta oli todella mahtava!